Dorper Esch

Zwemdiploma A

 

 

 

De kinderen beginnen in badje 1, het warme bad. Daarna gaan ze spelenderwijs het water verkennen. Ze leren onder water gaan. Wennen aan de druk van het water op ogen, oren, mond en neus. Leren drijven op buik en rug is dan niet meer zo moeilijk. Een belangrijk onderdeel is de zelfredzaamheid, zoals uit het water klimmen.

In badje 2  wordt de aangeleerde beenslag geperfektioneerd en versterkt. Is de beenslag technisch goed en krachtig genoeg, dan wordt er geoefend met het hoofd boven water (plankje, gordel), combinatie armen,benen. Verder zijn er oefeningen zoals onder een vlot door, door een gat zwemmen, naar de bodem duiken enz.

In badje 3  leren de kinderen langere afstanden zwemmen. De kinderen worden steeds behendiger in het water. Er wordt extra nadruk gelegd op combinatie armen, benen en afwerking.

In badje 4, wedstrijdbad, oefenen de kinderen de laatste stap naar het A-diploma. Nu wordt er gewerkt aan borst -en rugcrawl, goede techniek en conditie. Zwemmen met kleren aan wordt ook geoefend.

>> Inschrijfformulier

Zwemlessen diploma A

Duur Tarieven
4 weken € 35,25
8 weken € 70,50
13 weken € 114,40
Inschrijfgeld € 5,60
Éénmalige borg polsbandje
Bij verlies s.v.p. direct melden.
€ 8,50